De deelnemers zelf maken het verschil!

Beter Uit is een christelijke reisorganisatie. Warme gastvriendelijkheid en bijzondere activiteiten in het hoogseizoen zijn het uitgangspunt. De christelijke identiteit manifesteert zich met name in het hoogseizoen als het programma in het teken staat van een jaarlijks thema. Iedereen die de identiteit kan respecteren is van harte welkom.

 

Speciaal programma rondom een bijbels thema in het hoogseizoen

In het hoogseizoen staat de ontmoeting voorop: Samen zingen bij een sfeervol kampvuur en elkaar ontmoeten rondom een bijbels thema. Dát is Beter Uit!  In 2017 is het thema: “Ik zie je…!”

 

Nederlandstalige kerkdiensten

De zondagse kerkdiensten vinden in het hoogseizoen plaats in een van de omliggende kerken. Buiten die periode in de kapel op het vakantiepark. De voorgangers zijn Nederlandse predikanten en pastoraal medewerkers. De begeleiding is in handen van ervaren musici.

 

Sing-ins

Gedurende de weken in het hoogseizoen organiseert het recreatiewerk sing-ins in de kerken of op het terrein van het vakantiepark rondom het kampvuur bijvoorbeeld. De inbreng van gasten maakt het samenzijn tot een feestelijke gebeurtenis.

 

Met elkaar in gesprek

In deze periode is het mogelijk om met elkaar in vrouwen- en mannengroepen van gedachten te wisselen over onderwerpen die ons allen raken en aangaan. We inspireren elkaar en geven ons geloof daardoor nog meer inhoud.

 

Dagsluiting

Tenslotte is er op de parken de mogelijkheid tot het bijwonen van een dagsluiting rondom het kampvuur of in een van de recreatieruimtes. De dagsluiting vindt doorgaans één of twee keer in de week plaats.

 

In het voor- en naseizoen

Buiten het hoogseizoen verblijft de voorganger of pastoraal werker wat langer op het park. Hij/ zij verzorgt naast de recreatiediensten en de dagsluiting ook een aantal aansprekende excursies in regio.