Wat kun je doen

Vlakbij

In de directe omgeving bevindt zich de Ranasee om te spelen, te zwemmen en te ontspannen.

Tal van excursies maken het verblijf tot een waar vakantiefeest: een boomkroonpad in Oostenrijk, een kletterwand in Waldkirchen, sloepverhuur op de Donau, een Wildpark in Altenfelden en tal van bezienswaardige wandel- en fietsroutes die via de receptie verkrijgbaar zijn.

 

Uitstapjes

Een bezoek aan de Barokstad Passau met aansluitende een boottocht over de Donau brengen cultuur en natuur dicht bij elkaar. De Tsjechische werelderfgoedstad Cesky Krumlov en het iets verder weg gelegen Praag geven een perfect beeld van de historie van het land. Het Memorial in Mauthausen biedt de bezoeker een indrukwekkend overzicht van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Oostenrijkse steden als Linz en zelfs Salzburg liggen vanaf het Beierse Woud in het verschiet.

 

Een dagje Beierse Woud

Varen op de Donau

Altijd al eens op de Donau willen varen? Dat kan als u op vakantiepark het Beierse Woud verblijft. Er passen 5 personen in een sloep en u heeft geen vaarbewijs nodig.  Adres: Witti, Friezell 4 Wesenufer Oostenrijk. Bent u met meer personen dan zijn er volop dagtochten te maken met cruiseschepen vanuit de haven van Passau.

 

Schaukelwegwandeling

Een leuke wandelroute van ongeveer 5 km met onderweg 18 verschillende soorten schommels. Terwijl de kinderen lekker schommelen  genieten de ouders van de prachtige natuur met veel vergezichten. Rijd richting Breitenberg en neem de afslag Nordisch Zentrum Jägerbild. Adres Oberstein 10 Breitenberg (25 km)